2 Aralık 2010 Perşembe

KÖRİ SOSLU YEŞİLLİKLER

Pudra şekeri serpilmiş gibi duran çatılı evlerin arasından merhabalar.Son birkaç gündür elimde kahvemle izlediğim bu romantik görüntünün,sokağa çıkmamla hissettiğim -10 derecelik soğukla bozulması kaçınılmazdı zaten.İtiraf edebilirim ki; soğuk, Kuzey Avrupa'da sinir bozucu nitelikte.Daha da sinir bozucu olan Almanlar'ın soğuk yokmuş,kar sanki onların tepelerine yağmiyormuş gibi tepkisiz davranmaları.Benden başka kimsenin suratında üşüdüğüne dair emare bulunmamakta.Neyse,bu sağlıksız havalarda,sağlıklı mı sağlıklı bir tarif vericem sizlere.

KÖRİ SOSLU YEŞİLLİKLER

MALZEMELER:
-500 gr Brokoli
-500 gr Brüksel Lahanası
-4 adet Havuç
-2 diş Sarımsak
-1 çay bardağı Riviera Zeytinyağı
-6 tatlı kaşığı hazır köri sos,yada 2 çorba kaşığı toz köri
-2 yaprak defne
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

ADIM ADIM NASIL YAPARIZ:
  1. Brokolileri sap sap ayırıp yıkarız,lahanaların çevre yaprağını soyup yıkarız,havuçları soyup 1 cm kalınlığında doğrarız.
  2. 3 sebzeyi ve defne yapraklarını 20 dakika kadar kısık ateşte haşlarız,soğuk suda şoklayıp,süzeriz
  3. Teflon tencerede dilimlenmiş sarımsakları ve köri sosu zeytinyağı ile yağ kızarıncaya kadar çeviririz
  4. Sebzeleri de ekleriz,önce kızgın ateşte,sonra ise kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15 dk pişiririz.
  5. Ateşten almadan pul biberleri ve tuzu da ekleriz
  6. Yoğurt ya da limon ile servisinize hazır
Afiyet olsun...
*Brokolinin faydaları

1 yorum: