Soğuk bir Alman gününden merhabalar;
Tv'de Türkiye'nin güney bölgelerini görüyorum da 30 dereceyi gösteriyor.Burası için 30'dan bir sıfır atmanız gerekli :)) Henüz Kasım ayında olduğumuzu düşündükçe bu ülke beni korkutmaya başlıyor...eh bu soğuk günde de sıcak bir kakaolu kek iyi gider...
KAKAOLU ISLAK KEK
MALZEMELER:
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 2.5 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı eritilmiş margarin
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
(ben frenküzümlerini kullandım)
ADIM ADIM NASIL YAPARIZ?
- Fırınımızı 170 dereceye getiririz
- Margarini kısık ateşte eritiriz, bu arada yumurtalar ve şekeri iyice çırparız(önce düşük,sonra yüksek devirde)
- Süt, margarin ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ederiz
- Kakao'yu da ekleyip 3/4 su bardağı kadar bu harçtan ayırırız
- Kabartma tozu,un ve vanilini yavaşça karışıma ekleyip 2 dakika daha çırparız
- Yağladımız kek kalıbına karışımımızı dökeriz ve fırına süreriz
Kek henüz sıcakken üstüne bıçak yardımı ile ufacık delikler açarız ve ayırdığımız harcı 1 bardağa tamamlayacak şekilde süt ile örttükten sonra kekin üzerine dökeriz.
Soğuyunca tadından yenmez :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder