MALZEMELER:
- 1 paket yufka-içinde en az 3 yada 4 tane yufka olmalı
- 200 gr az tuzlu peynir (beyaz yada kaşar farketmiyor)
- varsa dereotu yada maydanoz yada sadece pul biber
- 250 gr margarin
- 2 yumurta, 2 soda
- varsa üzeri için susam
ADIM ADIM NASIL YAPIYORUZ:
- Bir kapta peyniri istediğiz bir diğer malzeme ile (varsa kıyılmış dereotu yada maydanoz yada pul biber) çatal ile eziyoruz.
- Fırın tepsisini bir güzel margarin ile yağlıyoruz ve 1. kat yufkayı alıp tepsiye çarşaf gibi,kenarları tepsiden sarkacak şekilde düm düz açıyoruz
- 2.yufkayı kırpık kırpık ilk yufkanın üzerine koparıp koyuyoruz
- Peynir harcını eşit şekilde tepsiye dağıtıyoruz
- 3. ve 4.yufkayı da kırpık kırpık kopararak harcın üstünü kapatıyoruz(tam ortaya yufkadan düzgün bir parça koyuyoruz ki böreğimiz güzel görünsün) ve tepsi kenarlarından sarkan yufkayı da tepsiye kapatıyoruz
- Böreği kare kare kesiyoruz
- 250 gr margarini eritip, hafifçe kızdırıyoruz ve bir kaşık yardımı ile böreğin üstünde gezdiriyoruz
- 2 yumurta ve 2 sodayı çırpıp böreğin üstüne döküyoruz.Süslemek için varsa susam serpip 200 derecelik fırına böreğimizi sürüyoruz.
*Yanında roka yaprağı ve cheery yada normal domates ile servis yaparsak pek şık olur
NEYE DİKKAT EDECEĞİZ:
- Pul biberin acısına
- Peynir çok tuzlu ise suda ıslayarak tuzunu almaya
- Böreği keserken tepsiyi çizmemeye
- 3 tane yufka ile de bu börek yapılabilir
aferin
YanıtlaSil