11 Ekim 2010 Pazartesi

BASİT SODALI BÖREK

akşama yapacak yemek bulamadık, yada 2 saate arkadaşlar gelecek..dolapta yufka ve soda varsa gerisi çok basit:,üstelik yufka parçalanacak diye korkmamıza da gerek yok:

MALZEMELER:
  • 1 paket yufka-içinde en az 3 yada 4 tane yufka olmalı
  • 200 gr az tuzlu peynir (beyaz yada kaşar farketmiyor)
  • varsa dereotu yada maydanoz yada sadece pul biber
  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta, 2 soda
  • varsa üzeri için susam

ADIM ADIM NASIL YAPIYORUZ:
  1. Bir kapta  peyniri istediğiz bir diğer malzeme ile (varsa kıyılmış dereotu yada maydanoz yada pul biber) çatal ile eziyoruz.
  2. Fırın tepsisini bir güzel margarin ile yağlıyoruz ve 1. kat yufkayı alıp tepsiye çarşaf gibi,kenarları tepsiden sarkacak şekilde düm düz açıyoruz
  3. 2.yufkayı kırpık kırpık ilk yufkanın üzerine koparıp koyuyoruz
  4. Peynir harcını eşit şekilde tepsiye dağıtıyoruz
  5. 3. ve 4.yufkayı da kırpık kırpık kopararak harcın üstünü kapatıyoruz(tam ortaya yufkadan düzgün bir parça koyuyoruz ki böreğimiz güzel görünsün) ve tepsi kenarlarından sarkan yufkayı da tepsiye kapatıyoruz
  6. Böreği kare kare kesiyoruz
  7. 250 gr margarini eritip, hafifçe kızdırıyoruz ve bir kaşık yardımı ile böreğin üstünde gezdiriyoruz
böreği oda ısısında en az yarım saat beklettikten sonra
  • 2 yumurta ve 2 sodayı çırpıp böreğin üstüne döküyoruz.Süslemek için varsa susam serpip 200 derecelik fırına böreğimizi sürüyoruz.
Yarım saat içerisinde böreğimiz hazır.
*Yanında roka yaprağı ve cheery yada normal domates ile servis yaparsak pek şık olur
NEYE DİKKAT EDECEĞİZ:
  • Pul biberin acısına
  • Peynir çok tuzlu ise suda ıslayarak tuzunu almaya
  • Böreği keserken tepsiyi çizmemeye
  • 3 tane yufka ile de bu börek yapılabilir
Afiyetler olsun :)))

1 yorum: